Bez olu omlete

Bez olu omletes recepti pierakstīja divu bērnu mamma Ieva Lejiņa.

Ieva stāsta, ka ģimene ir pārejas posmā uz vegānisku dzīvesveidu. Bērni ļoti labprāt ēd vegāniskus ēdienus, piedalās gatavošanas procesā un zina savus favorītēdienus. Turku zirņu omlete ir mammas Ievas viens no iecienītākajiem ēdieniem.

Bezolu omlete

Ieva Lejiņa
Course Breakfast

Ingredients
  

  • 50 g turku zirņu miltu
  • 2(ar kaudzi) ēd.k. rauga pārslas
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • kala namak sāls (var izpalikt)
  • pipari,dilles un citas garšvielas pēcpaša izvēles
  • 130 g ūdens
  • sīpols
  • ķiploka daiviņa
  • 1 vidējs šampinjons
  • 8 strēmeles paprika
  • 1/2 tomāts

Instructions
 

  • Vispirms sīki sagriež sīpolu, šampinjonu, papriku, tomātu un sarīvē ķiploku. Visu sacep uz pannas un noliek malā.
  • Atsevišķi sajauc kopā turku zirņu miltus, rauga pārslas, cepamo pulveri, garšvielas un ūdeni. Izveidoto “putriņu” lej uz sakarsētas pannas (lai izveidojas apaļas formas pankūka).
  • Kamēr cepas viena puse, uz šķidrās puses pa visu omleti saliek saceptos dārzeņus.
  • Kad viena puse gatava, met otrādāk! Ja sanāk dikti liela un nevar apmest, sadala uz pusēm. Izcepas ļoti ātri!
  • Liek uz šķīvja un gardu muti tiesā nost! Pa vidiņam vēl ieliek svaigas spinātu lapiņas vai citus zaļumus.
Keyword bezoluomlete, omlete, turkuzirnuomlete