SPAGETTI AR KRĒMĪGO KŪPINĀTĀ TOFU MĒRCI
Kamēr spagetti vārās, pannā uzkarsē 2 ēd.k. olīveļļas un pasautē smalki sakapātu balto purava daļu ar šķipsnu sāls. Tad pievieno 180g kūpinātā tofu, ko sadrupina ar pirkstiem un apcep pāris minūtes, pievieno sāli. Ja garšo, var pievienot arī sēnes. Pielej 100-150 ml sagatavotā saldā “krējuma” un sautē uz lēnas uguns līdz pirmajiem burbulīšiem. Šajā posmā mērce sāk biezēt, tāpēc te var pievienot mazliet ūdeni, kurā vārās makaroni, ūdeni vai buljonu līdz sev vēlamajai konsistencei. Pagaršo, vai nevajag sāli, piparus.
Mērcīti pasniedz virs spagetti ar tvaicētiem brokoļiem, kaudzi zaļumu un rauga pārslām.