Ne siļķe kažokā

Recepti iesaka Dace Maķevica – absolūta vegānisma fane, ģimenes pavarda turētāja, kurā visi pārtiek no vegāniskām maltītēm. Dace labprāt cienā savus draugus un paziņas ar latviešiem pazīstamiem ēdieniem, kas gatavoti no augu valsts produktiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas, 3-4 porcijas:

  • 4 vārīti kartupeļi
  • 4 vārīti burkāni
  • 2-4 vārītas bietes
  • 2 sīpoli
  • 4 nori lapas
  • 1 vidēja izmēra baklažāns
  • sāls
  • pipari
  • vegāniskā majonēze
  • sojas mērce
  • eļļa

Baklažānu sagriež nelielos kubiciņos un uz pannas apcep eļļā, kad nedaudz pacepies (2-3 min),pievieno 3-4 ēdamkarotes sojas mērces un sasmalcinātas nori lapas. To visu sacep un liek atdzist.
Vārītos dārzeņus atsevišķi sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolu smalki sagriež.
Kārto traukā kārtās – liek rīvētu kartupeli, uzber nedaudz sāls un uzliek majonēzi, izsmērē pa visu virsmu. Tad uzber sīpolu kārtu, uzliek baklažāna kārtu un atkal majonēzi. Tad liek burkāna kārtu, uzber nedaudz sāli un melnos maltos piparus, liek biešu kārtu un pa virsu – majonēzi. Var uzkaisīt dilles vai citus zaļumus. Liek ledusskapī vismaz uz stundu “savilkties” garšām.

Labu apetīti!