Šokolādes plūmju kūka

Šo recepti mums dāvā Laine Rūdolfa – bloga www.thethrivingvegan.com autore, augu valsts recepšu veidotāja un meistarklašu vadītāja. Augu valsts uzturu Laine atklāja pirms gandrīz 10 gadiem – toreiz viņai tā bija pilnīgi jauna pasaule, kura aizrāva no pirmās dienas. Brīvajā laikā Laine mīl gatavot, staigāt pa Siguldas takām vai ravēt nezāles savā balkona dārziņā, bet darba dienas aizvada, strādājot fotogrāfijas jomā.

Šokolādes plūmju kūka

Laine Rūdolfa bloga autore
sokolades-plumju-kuka
Course Dessert

Ingredients
  

  • 1 glāze pilngraudu speltas miltu (vai pilngraudu kviešu miltu)
  • 3/4 glāzes augu piena (izmantoju mājās gatavotu auzu-kaņepju sēklu)
  • 1/2 glāze kokosriekstu ziedu cukura (vai brūnā / nerafinētā cukura)
  • 1/2 glāze sasmalcinātu plūmju (izmantoju skābās dārza aličas un griezu četrās daļās,bet jekādas plūmes derēs)
  • 1/3 glāzes kakao pulvera
  • 1/4 glāzes viegli sasmalcinātu mandeļu
  • 1/4 glāzes olīveļļas(vai šķidras kokosriekstu eļļas)
  • 1 linsēklu ola (samaisi 1 ēd.k. maltu linsēklu ar 2 ēd.k. ūdens un paturi 10min līdz izveidojas želejai līdzīga masa)
  • 2 tējk. āboluetiķa (vai citrona sulas)
  • 1/2 tējk. soda
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. malta ingvera (pēc vēlēšanās – var iztikt arī bez)
  • 1/4 glāzes pēc vēlēšanās var pievienot tumšās šokolādes, bet var iztikt bez
  • Virskārtai- plūmju pusītes (daudzums atkarībā no plūmju lieluma – tām jānoklāj visa kūkas virskārta)

Instructions
 

  • Uzsildi cepeškrāsni uz 180C un ar eļļu iesmērē 18 cm lielu kūkas formu.
  • Bļodiņā samaisi mitrās sastāvdaļas - pienu, eļļu un etiķi. Atsevišķā bļodiņā samaisi sausās sastāvdaļas - miltus, kakao, cukuru, mandeles, sodu, cepamo pulveri un garšvielas.
  • Iemaisi sausās sastāvdaļas mitrajās un beigās iemaisi sakapātās plūmes un linsēklu olu. Lej mīklu kūkas formiņā.
  • Uz kūkas virspuses pa apli kārto plūmju pusītes līdz noklāta visa kūkas virskārta (mīklai būs pietiekami stingra, lai tās nenogrimtu).
  • Liec kūku cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes. Kad kūka gatava, ņem ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist istabas temperatūrā 15minūtes, tad ņem to ārā no formiņas. Pirms kūku griez un ēd, ļauj tai pilnībā atdzist (ja griezīsi siltu kūku, tā drups).

Notes

Keyword plumjukuka, sokoladeskuka